דורות ההמשך

נושאי מורשת השואה והגבורה

Next Generation to Holocaust & Heroism Legacy - Israel

פעילויות העמותה

  • עמותת דורות ההמשך עוסקת במגוון פעילויות, שנועדו לממש את היעד המרכזי שלה והוא להנציח את זיכרון השואה והתקומה למען הדורות הבאים:
  • להלן תחומי הפעילות הקבועות של העמותה:
    אירועים וכנסים:
    1. שני ארועי הנצחה:
    2. א. ביום הזיכרון הבין-לאומי להנצחת קורבנות השואה (27 ינואר,יום שחרור אושויויץ-בירקנאו), וביום הזיכרון לשואה ולגבורה
    3. כנס הסתיו לפתיחת שנת הפעילות של העמותה , המוקדש בד"כ לנושא המרכזי השנתי
    4. כנס שנתי בנושא "החזרה לחיים של שורדי השואה" לציון יום כ"ט בנובמבר , המתקיים בשיתוף פעולה בין 4 ארגונים העוסקים בנושא התקומה: עמותת דורות ההמשך, עמותת מורשת הבריחה, עמותת מעפילי קפריסין וארגון מורשת אקסודוס
    5. כנס הגבורה היהודית בשואה המתקיים מידי שנה בצורת כנס או סיור באתר גבורה ברחבי הארץ, בתקופת חנוכה, חג גבורת המכבים
    6. פעילות לציון יום סיום מלחמת העולם השנייה והשואה – כנס וסיור ביום ה-9 במאי
    7. 6. כנס בנושא האנטישמיות והכחשת השואה - מתקיים באופן קבוע ביום הזיכרון הבינלאומי להנצחת קורבנות השואה וכן במהלך השנה.
      פרויקט הבמות ללימודי השואה והמורשת היהודית:
      מסגרת לימודית לבני דורות ההמשך, המתקיימת במספר אתרים ברחבי הארץ אחת לחודש, בצורה פרונטלית המאפשרת הרחבת הידע על תולדות השואה ועל העולם היהודי ערב השואה וכן על התקומה אחרי השואה, בהשתתפות מרצים וחוקרים מומחים בתחומם.
      הפרויקט כולל גם במה מרכזית שנתית לכל תלמידי הבמות ברחבי הארץ , הדנה בנושאים הקשורים לניצולים ולבני דורות ההמשך ומתקיימת בזום או באופן היברידי אחת לשבועיים.
      הבמות כוללות סדרת הרצאות ויום עיון מרוכז באחד המוסדות הבולטים להנצחת השואה , בראשם יד ושם.
      סדנאות "דור המשך לסיפור":
      1. סדנת סיפור – ללמוד לספר את הסיפור המשפחתי בשואה, לפניה ואחריה, במטרה לספרו בפני קהלים שונים מבני נוער ועד מבוגרים. הסדנה כוללת 10 מפגשים שבועיים בני שלוש שעות והיא מונחית על ידי פסיכותרפיסטיות, המתמחות באומנות הסיפור. הסדנה אפשרית בצורה פרונטלית או באמצעות הזום.
      2. סדנת כתיבה – ללמוד לכתוב בצורה ספרותית בפרוזה או בשירה את הסיפור המשפחתי . הסדנה כוללת בין 10 ל-15 מפגשים שבועיים, בני שלוש שעות ומונחית על ידי אנשי ספרות
      3. " בית לסיפור" - מסגרת לבוגרי סדנאות הסיפור, הנערכת אחת לחודש , בצורה פרונטלית או בזום, על ידי אסתי לי-דר, מספרת סיפורים מקצועית ומטפלת יונגיאנית, שמעבירה גם את סדנאות הסיפור הפרונטליות. בוגרי הסדנאות הנ"ל משתתפים ביום הזיכרון לשואה וביום השואה הבינלאומי , במפגשים עם אוכלוסיות שונות מטעם "זיכרון בסלון" או גופים אחרים, כולל בתי ספר, מתנ"סים ומקומות עבודה.
      פרויקט אנדרטאות השואה והגבורה:
      1. "מסע בין אנדרטאות" - במסגרת הפרויקט מארגנת עמותת דורות ההמשך בשיתוף עם ארגון מדריכי פולין, סיורים יומיים לתלמידים ולמבוגרים באנדרטאות השואה והגבורה, שהוקמו במקומות שונים ברחבי הארץ. לצורך הדרכת הסיורים הכשירה העמותה בקורס מיוחד מדריכי פולין, שקיבלו על עצמם להדריך בנושא. הפרויקט מוקדש לזכרם של שורד השואה ברוך שוב, שהיה יו"ר ארגון הפרטיזנים והלוחמים, שהתחיל ביוזמה הזו של סיורי אנדרטאות, ולזכרו של בנו , ד"ר יוסי שוב, חבר הוועד המנהל של העמותה, ויו"ר העמותה לשעבר, שהיה יו"ר ועדת הפרטיזנים והלוחמים בעמותה ונפטר בטרם עת בשל תאונת עבודה.
      2. "אנדרטה סיפור" – סדרת מפגשים בכל אחד מהם כולל הרצאה מפי מדריך פולין המספר על אחת האנדרטאות לשואה, לגבורה ולתקומה בארץ וכן סיפור של בן הדור השני הקשור לנושא האנדרטה.
      פרויקט סרטים ועדויות:
      העמותה פועלת לתיעוד סיפוריהם המשפחתיים של חבריה בווידאו. הסרטים מוקרנים באירועי העמותה השונים ומשמשים חומר גלם לסרטים בנושאים שונים.
      פרויקט מסעות מורשת:
      העמותה מקיימת מסעות ייחודיים לאתרי יהודיים שהתקיימו לפני השואה, לאתרי שואה וגבורה ולאתרי תקומה ברחבי אירופה. יש לציין כי בנוסף לפעילויות הקבועות שלעיל, מקיימת העמותה גם אירועי תרבות ואומנות וכן כנסים וסדנאות, בנושאים שונים שעולים על הפרק במהלך שנת הפעילות.